Vinklátová (SLK): Hrady a zámky v Libereckém kraji lákají na prohlídky i o Vánocích

19.12.2022 13:05

Některé hrady a zámky v Libereckém kraji si připravily program pro návštěvníky i na vánoční svátky. Chystají ho organizátoři na Valdštejně, Sychrově či zákupském zámku.

Vinklátová (SLK): Hrady a zámky v Libereckém kraji lákají na prohlídky i o Vánocích
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Hradní či zámecké prostředí přenese návštěvníky do snové vánoční atmosféry. Ať už o posledních adventních dnech nebo v průběhu svátků mohou lidé některé z památek v kraji navštívit,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

Zájemci si mohou odnést například Betlémské světlo z hradu Valdštejn. Přijít si pro něj mohou v pátek 23. prosince od 14 hodin. Podělí se o něj, jako vždy, turnovští skauti.

Atmosféru Štědrého dne doplní na Valdštejně pěvecký sbor Madrigalion Praga. Uskupení pod vedením Čeňka Svobody představí svůj pestrý program zahrnující tradiční koledy i vánoční písně z období renesance a baroka. Vstupné je 130 korun.

Druhý svátek vánoční je na Valdštejně již neodmyslitelně spjat se souborem Musica Fortuna. Turnovský pěvecký soubor v hradní kapli opět zazpívá vánoční písně a koledy. Vstupné činí 130 korun.

Vánoční koncert na Státním zámku Sychrov si mohou návštěvníci vychutnat 26. prosince od 16 a 18 hodin. Na programu jsou díla J. J. Ryby, J. I. Linka, C. Francka, F. Schuberta, Ch. Gounoda, A. Dvořáka a vánoční koledy. Koncerty se uskuteční v zámecké galerii. V ceně vstupenky mají účastníci koncertu možnost prohlédnout si vánočně laděné zámecké interiéry. Prohlídka bez výkladu se uskuteční bezprostředně po skončení koncertu.

Va´nocˇneˇ vyzdobene´ interie´ry za´mku – stromky, rucˇneˇ foukane´ a malovane´ ozdoby, dobove´ da´rky i vu°neˇ cukrovi´. To vsˇe cˇeka´ návštěvníky na za´mku Sychrov beˇhem va´nocˇni´ch sva´tku°. Prohli´dky se konají bez pru°vodce. Je to jedinečná možnost proji´t si za´mek s rodinou i prˇa´teli vlastni´m tempem. Vstupné je jednotné, a to 190 korun na osobu, děti do 6 let mají vstup bez placení. Prodej vstupenek je možný pouze na pokladně zámku, nikoliv online. Areál se otevírá od 10 hodin a poslední vstup do interiérů je ve 14 hodin.

Od 20. prosince až do konce roku nabízí program i Zámek Zákupy, a to zejména prohlídky vánočně vyzdobeného zámku v doprovodu císaře Karla I. Vše možné pouze s předem zakoupenou on-line vstupenkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě