Vinklátová (SLK): Liberecký kraj a Křišťálové údolí se představily na Slovensku

21.12.2022 5:29

Turistickou nabídku kraje a projekt Křišťálové údolí prezentovali zástupci Libereckého kraje na tiskové konferenci v Bratislavě. Cílem je zvýšit návštěvnost v regionu. Představen byl například Ještěd nebo sklářská a šperkařská tradice.

Vinklátová (SLK): Liberecký kraj a Křišťálové údolí se představily na Slovensku
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Sklářství, tedy zásadní téma našeho kraje, prezentujeme za hranicemi naší země již téměř čtyři roky pod značkou Crystal Valley. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45031 lidí
Je jenom logické, že jsme zamířili také k našim sousedům na Slovensko. Setkali jsme se s velkým zájmem,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.  

Samotný projekt Křišťálové údolí dnes podporuje více než 70 sklářských hutí, šperkařských ateliérů a muzeí. Nejstarší z nich funguje nepřetržitě od roku 1712 v krkonošském Harrachově. Na prezentaci navazovala ukázka výroby perličkových ozdob a workshop pod vedením Marka Kulhavého ze společnosti Rautis. Perličkové vánoční ozdoby tu vyrábí tradičními postupy více než 100 let, a právě tento um je součástí světového nehmotného dědictví UNESCO.

Akce se konala pod záštitou agentury Czechtourism, účastnilo se jí 35 osob z řad novinářů tradičních i online médií a taktéž zástupci cestovních kanceláří, kteří plánují zařadit do své nabídky zájezdy do Libereckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

21:03 Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945…