Vinklátová (SLK): Z Brazílie do Jizerských hor. Koupí kávy pomůžete ochraně přírody

06.03.2023 6:37 | Tisková zpráva

Jak podpořit ochranu Jizerských hor? Stačí si koupit kávu. Ve spolupráci Libereckého kraje, pražírny Nordbeans, Jizersko-ještědského horského spolku a Jizerské magistrály se zrodila speciální káva, z jejíhož prodeje putuje část výtěžku právě na ochranu tohoto pohoří.

Vinklátová (SLK): Z Brazílie do Jizerských hor. Koupí kávy pomůžete ochraně přírody
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Cena čtvrtkilového balíčku činí 240 korun. Z této ceny míří čtyřicet korun ve prospěch Jizerek – ať už na úpravu rašelinišť, značení rezervací nebo kosení biologicky cenných luk. V kávě, která pochází z Brazílie, se snoubí čokoládové a oříškové chutě s jemnými tóny peckového ovoce.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31652 lidí

Poprvé mohli zájemci kávu zakoupit v únoru během lyžařského závodu ČEZ Jizerská 50, lze ji pořídit též v libereckých podnicích DOK a Sweet City a některých regionálních informačních centrech.

„Destinační společnosti v Libereckém kraji využívají různé místní výrobky pro prezentaci. Spojení kávy a pomoci Jizerským horám je výborný nápad. Věřím, že na takovou nabídku lidé uslyší,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

„Mám obrovskou radost, že se nám společně podařilo vytvořit produkt, jehož koupí každý přispěje na ochranu přírody. Káva Jizerky je něco víc, než jen dárek z Jizerských hor. Jako turistický region chceme návštěvníkům a turistům ukázat všechny krásy tohoto pohoří, ale velice nám záleží také na ochraně těchto přírodních krás. Káva představuje spojení příjemného a užitečného,“ dodala Denisa Merenusová, ředitelka Turistického regionu Jizerské hory – Liberecko, Jablonecko, Frýdlantsko a Tanvaldsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…