Vinklátová (SLK): Začíná hlasování o nejoblíbenější knihovníky a knihovnice v kraji

24.10.2019 6:34

Knihovníci a knihovnice. Jsou to právě oni, kteří svým přístupem dokáží vytvořit z knihovny milé místo, kam čtenáři rádi chodí.

Vinklátová (SLK): Začíná hlasování o nejoblíbenější knihovníky a knihovnice v kraji
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Nyní mohou obyvatelé regionu pro své oblíbené knihovníky a knihovnice hlasovat v soutěži Knihovník/knihovnice Libereckého kraje na webu Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky (SKIP).

Ocenění se uděluje na základě návrhu, který může zaslat kdokoliv — ať už fyzická nebo právnická osoba. Navržen může být každý knihovník z jakéhokoliv typu knihovny. Jedinou podmínkou je příslušnost k Libereckému kraji. Uzávěrka je 11. Listopadu.

„Město nebo obec může mít sebekrásnější a sebelépe vybavenou knihovnu. Pokud v té knihovně ale nebudou pracovníci s odpovídajícími znalostmi, ochotou pomoci a poskytnout bezchybný servis, ale také se vstřícným a milým přístupem k lidem, nikdo takovou knihovnu neocení. Jsem ráda, že takové knihovníky v Libereckém kraji máme,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Knihovnickou cenu uděluje regionální organizace Svazu knihovníků a informačních pracovníků jednou za dva roky nejlepším kolegům a kolegyním, působícím na nejrůznějších pozicích v knihovnách Libereckého kraje. Zaměřuje se na ty, jež za onen čas dosáhli výjimečných výsledků ve svých knihovnách, přišli s nějakou zajímavou aktivitou nebo se trvale věnovali činnostem, které přispěly k rozvoji jejich oboru, potažmo obce, v níž působí.

„Tímto oceněním chceme upozornit na mimořádné události a projekty, které se často v knihovnách uskutečňují, na osobnosti, které za těmito aktivitami stojí a díky kterým se rozvíjí veřejné knihovní a informační služby nebo kulturní životy obcí“, uvedla Dana Kroulíková, předsedkyně regionální organizace Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky.

K předání ocenění dojde na tradičním Setkání knihovníků Libereckého kraje 10. prosince. Bližší informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…