Vítek (Patrioti): Jedině turnikety vyženou "drbany" z metra

05.08.2014 5:29

Drban - trhan. Osoba nedodržující základní hygienické návyky. Pro obyvatele Prahy, ten kvůli kterému vystoupíte z vagónu metra, protože smrad vám nedovolí vydržet v uzavřeném voze. V drtivé většině případů - černý pasažér.

Vítek (Patrioti): Jedině turnikety vyženou "drbany" z metra
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

Turecko je v češtině velmi používáno v mnoha spojeních, např. turecká káva, med, záchod, sed, oko a dokonce máme i Turecký vrch. Samozřejmě velmi oblíbené je v naší zemičce,  kde jsou nejdražší dálnice, nejdražší plastová karta a tunel se tu staví sedm let, říkat o šlendriánství a chaosu, že jde o turecké hospodářství.

A věřte, že Turecko může být pro nás vzorem, tedy pro Prahu.

Město Izmir, má čtyři miliony obyvatel a velmi podobné metro jako v našem hlavním městě. A to nejen koncepcí přestupových tras, ale i neskutečnou podobností stanic. Město zavedlo po velké diskusi v metru turnikety. Znovu opakuji Izmir má čtyři miliony obyvatel, tedy více jak dvakrát více než Praha. Turnikety měli především vyřešit problém nežádoucích pasažérů (špinďírů, drbanů a černých pasažérů). Strach, že dojde k frontám u turniketů, byl vyřešen bezkontaktní kartou a tzv. rychlou jízdenkou, která projede turniketem. Průchod ( zdržení - zastavení) trvá cca 3 vteřiny. Z metra se podařilo v první řadě dostat zmíněné problémové cestující. Přepravní kontrola se komplet přesunula na povrch a to bez snížení personálního stavu. Černý pasažér prakticky v metru nemá šanci a na povrchu se zvýšila výrazně přepravní kontrola. A najednou všechny překvapila ta čistota v dopravních prostředcích!

Prahu by stála výstavba turniketů cca 3 mld. Kč. Ročně příjde dle vyjádření DPP díky černým pasažérům o 0,5 mld, takže za 6 let jsou turnikety zaplacené, ale těch plus.

A teď na závěr bonbónek. V současné době se diskutuje v Izmiru o možnosti pro místní ( trvale přihlášené), využívat MHD od 6:00 - 8:00, 15:00- 17:00 zdarma pouze na kód, který je už uveden na identifikačním průkazu ( občanský průkaz) a kterým přejedete čtečku na turniketu.

V povrchové dopravě při kontrole v tomto čase pouze ukážete trvalé bydliště na zmíněném dokladu. Město očekává snížení automobilové dopravy v těchto časech. A teď k tomu tureckému hospodářství......

Jiří Vítek - předseda strany PATRIOTI - VOLBA PRO PRAHU (14 let hasič- záchranář u HZS hl.m. Prahy)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Nebudeme migrační pakt respektovat

20:07 Okamura (SPD): Nebudeme migrační pakt respektovat

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě