Vítek (Patrioti): V Praze se budou rozdávat byty bezdomovcům. ANO na to dohlédne

03.11.2014 8:53

Praha chce dostat bezdomovce z ulic způsobem, který se osvědčil už v několika evropských metropolích- poskytováním sociálních bytů. Čeká nás další dobrý kšeft pro obchodníky s chudobou? Praha totiž není Amsterdam.

Vítek (Patrioti): V Praze se budou rozdávat byty bezdomovcům. ANO na to dohlédne
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

Na první pohled bohulibý počin, problém je v tom že většina si tenhle způsob života na ulici a pod mostem vybrala zcela dobrovolně jako styl života, který je plný alkoholu, žebrání bez snahy přijmout pomocnou ruku. Jak a kdo v dnešní době, kdy korupce pomalu rozhoduje o všem co jde ze státní, obecní či městské kasy a následný přísnější režim na osobu jednotlivce je brán jako šikana a netolerance zaručí že bydlení dostanou ti jež se snaží opravdu o "normální" návrat a změnu způsobu života?

Nastupující primátorka Adriana Krnáčová (ANO)"Lidé bez domova ztrácejí sociální návyky, a je tedy potřeba jim poskytnout domov co nejdříve".

Stát nedokázal za dvacet let vybudovat kvalitní a odpovídající instituci, která by dokázala minimálně odhadnout potřebu zoufalého jedince na ulici a předala tuto agendu fakticky a za velké peníze různým sdružením a spolkům.Bohužel neziskové organizace jsou ve velké většině pouze požírači grantů a dotací, ty skutečné co chtějí pomáhat jsou každý rok v dubnu na pokraji krachu, protože jsou až ty poslední v řadě, po všech těch organizacích co budují studny v Angole, zasazují stromy v Nigérii nebo staví školy v Himalájích.Z těchto velkých a mediáně profláklých organizací se dnes stávají spíše inkubátory pro nové politické strany,než skutečné bohulibé organizace .

Dovedu si v naší zemi živě představit jak si "bezdomovec" zažádá o dotovaný sociální byt a z útulného bytu svého bratra či sestry pravidelně dochází zkasírovat na černo ubytované študáky,aby bylo na benzín do luxusního auta. Nebo se zneužije skutečný bezdomovec, který se za pár korun nechá "pást" někým kdo s jeho místem v bytě bude vesele kšeftovat. 

Do dnešních dnů zneužívání sociálních dávek, uměle předražené ubytovny nikdo nevyřešil a začneme tu budovat další prostor pro okrádání státu, tedy nás všech a možná i další špinavý trh na další ždímání bezdomovců.

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě