Vítková (KDU-ČSL): Finance pro sportovní organizace

12.06.2020 16:13

Jsem ráda, že vláda zareagovala na usnesení Podvýboru pro sport v Senát ohledně financování dotace pro sportovní organizace.

Vítková (KDU-ČSL): Finance pro sportovní organizace
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Vláda na svém jednání dne 8. června 2020 revokovala usnesení ohledně financování programu COVID-SPORT pro sportovní organizace.

„Stalo se tak i na základě usnesení Podvýboru pro sport v Senátu. Podvýbor nesouhlasil s navrženým financováním, kde 500 milionů korun bylo původně vyčleněno z již vyhlášených programů MŠMT. Žádal vládu ve svém usnesení, aby financování celé alokace 1 mld. Kč bylo ze státního rozpočtu z kapitoly všeobecné pokladní správy. Jsem ráda, že vláda zareagovala na usnesení Podvýboru. Ohledně dotace pro sportovní organizace jednám od samého počátku jak se zástupci Národní sportovní agentury, tak s jednotlivými zástupci sportovních organizací v mém obvodu. Výzva by měla být zveřejněna ve čtvrtek 11. června 2020 na stránkách Národní sportovní agentury,“ sdělila senátorka Vítková.

Tisková zpráva senátorky Ing. Jaromíry Vítkové

Převzato z Profilu.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Jaromíra Vítková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…