Vítková (KDU-ČSL): Situace v amatérském sportu je neúnosná

18.12.2020 12:11

Podvýbor pro sport v Senátu požaduje zpracování pravidel pro amatérské sportování.

Vítková (KDU-ČSL): Situace v amatérském sportu je neúnosná
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

„V souvislosti s tíživou epidemiologickou situací je ohrožena oblast sportu.  Sportovci, provozovatelé sportovišť i široká veřejnost se obrací na senátory s žádostí o pomoc. Proto Podvýbor pro sport v Senátu, kde jsem členkou, tuto situaci projednal a přijal usnesení, kde požaduje zpracování pravidel pro amatérské sportování,“ sděluje senátorka Jaromíra Vítková.

Podvýbor konstatuje, že aktuální situace v kontextu přijatých opatření v amatérském sportu a sportu mládeže je neudržitelná a vede k devastaci pohybových návyků a kondice, zejména u mládeže a může vést k definitivnímu odklonění dětí a mládeže od pravidelného sportování a sportu jako takového.

Podvýbor požaduje po kompetentních orgánech, zejména vládě ČR a NSA neprodleně zpracovat a schválit pravidla pro amatérské sportování, a to jak ve venkovních, tak i vnitřních sportovištích.

„Podporuji amatérský sport i sportování mládeže, jsem místopředsedkyní Jednoty Orla Boskovice a sport je mi velice blízký i osobně. Proto vnímám jako velice důležité apelovat na situaci v oblasti sportu,“ doplnila senátorka Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.