Vítová (ANS): Vláda ohrožuje Českou republiku a její obyvatele

03.01.2024 23:08 | Komentář

Omlouváme se všem civilistům, kterým naše zbraně ublížily, bez ohledu na národnost.

Vítová (ANS): Vláda ohrožuje Českou republiku a její obyvatele
Foto: aliancens.cz
Popisek: Aliance národních sil - logo

Aliance národních sil vyjadřuje zásadní nesouhlas s tím, že vláda ČR arogantně ignorovala jednání Rady bezpečnosti OSN, která se zabývala útokem Ukrajiny na civilní obyvatelstvo ruského města Belgorod, při kterém byly použity české raketomety RM – 70 Vampire.

OSN odsoudila raketový útok ukrajinských ozbrojených sil na Belgorod. Kancelář generálního tajemníka OSN sdělila, že raketové útoky ukrajinských ozbrojených sil jsou nepřijatelné a musí být odsouzeny. Dále OSN uvedla, že útoky proti civilistům a infrastruktuře jsou v rozporu s mezinárodním humanitárním právem.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39603 lidí

Ruská strana požadovala přítomnost zástupce ČR na jednání Rady bezpečnosti, aby vysvětlil, proč česká vláda dodává munici, která zabíjí civilisty (30. prosince 2023 bylo v Belgorodě zabito 14 lidí, včetně tří dětí a při explozích bylo vážně zraněno 108 obyvatel, včetně pěti dětí.)

Naše vláda arogantně odmítla příležitost obhájit svůj postoj před celým světem na půdě Rady bezpečnosti OSN.  Pokud totiž kterýkoli stát dodává jedné ze stran konfliktu zbraně a munici, stává se přímým účastníkem konfliktu. Například Velká Británie i USA mají ve smlouvách, že jejich zbraně nesmí být použity na jiném území než ukrajinském a že nesmí být použity na civilní cíle! Jaké smlouvy ale podepsala naše vláda?

Česká vláda v čele s moravským premiérem Petrem Fialou, který obdržel ukrajinský řád Jaroslava Moudrého, s ministryní obrany Janou Černochovou, která obdržela ukrajinský řád kněžny Olgy, s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou, který obdržel ukrajinský řád za zásluhy za podporu Ukrajiny, s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským, který obdržel ukrajinský řád za zásluhy za podporu Ukrajiny, a náčelníkem GŠ Armády ČR Karlem Řehkou, který obdržel ukrajinský řád za zásluhy za podporu Ukrajiny, svým jednáním ohrožuje Českou republiku a její obyvatele!

Vláda České republiky nesmí jakýkoliv vojenský konflikt eskalovat vojenskými dodávkami, ale naopak se musí zasadit o jednání o ukončení konfliktu.  

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

  • ANS
  • Aliance národních sil - předsedkyně
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…