Vítová: Pietní shromáždění za oběti nacistického řádění v Oděse 2014 - Praha 2.5.2018.

04.05.2018 19:06

Dne 14. 5. 2014 zemřelo v Domě odborů celkem 48 lidí. Některé oběti byly zabité plameny, některé zastřelené, uškrcené, ubité k smrti a v jednom případě znásilněné. Většina mrtvých měla na oblečení stuhu Sv. Jiřího, spojenou s proruskými aktivisty.

Vítová: Pietní shromáždění za oběti nacistického řádění v Oděse 2014 - Praha 2.5.2018.
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

Oděsa – tragédie v Domě odborů v roce 2014. Projev, který zazněl na pietním shromáždění v Praze.

V současnosti je ve světové politice realizován plán na odlidštění člověka. O změnu a morálky a o ztrátu lidského svědomí. Oděsa je toho konkrétním příkladem.

To, co se stalo v Oděse, byla barbarská a organizovaná a naplánovaná masová vražda za bílého dne a před zraky mezinárodního společenství. Za ohlušujícího mlčení všech obvyklých obhájců lidských práv se tato tragédie prostě jen tak „přešla“.

Tuto masovou vraždu ale bohužel neodsoudila ani Evropská unie jako celek ani žádný západní takzvaně demokratický stát a tedy ani oficiální představitelé České republiky. Tuto veřejnou brutální vraždu a odpovědnost ukrajinské vlády neodsoudila ani tehdejší česká vláda a parlament – a bohužel ani jejich následovníci. Naopak mnozí naši čelní politici ještě vyjadřovali hlubší podporu ukrajinskému režimu.

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

  • ANS
  • Aliance národních sil - předsedkyně
  • mimo zastupitelskou funkci

Pokus Ruska odsoudit v Radě bezpečnosti OSN násilí na Ukrajině nenašel u západních zemí ani u oficiálních představitelů České republiky pochopení.

Pro ukončení násilí na Ukrajině se vyslovila pouze Čína. Zástupci ČR nepožadovali ani mezinárodní vyšetření tohoto zločinu.

To znamená, že my, kteří jsme jiného názoru než mnozí čeští vládní a parlamentní představitelé, máme povinnost vyslovit náš nesouhlas s postojem českých vládních a parlamentních činitelů, a říci, že NEHOVOŘÍ NAŠÍM JMÉNEM!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…