Vlach (ANO): Bezdoplatková zóna začala platit v celém městě

05.03.2019 7:37

Opatření obecné povahy, kterým se vyhlašuje celé území statutárního města Ústí nad Labem a města Trmice za oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů, je od pondělí 4. března platné.

Vlach (ANO): Bezdoplatková zóna začala platit v celém městě
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Vyhlášení bezdoplatkové zóny sníží výnosy obchodníků s chudobou a sníží příchod problémových obyvatel z jiných částí republiky a Slovenska do našeho města. Od tohoto opatření si slibujeme další pokles kriminality a nižší míru užívání návykových látek. Naše priorita je ochrana sousedství, kde je dobrá životní úroveň,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Vlach.

Podstatou opatření je, že v dotčené oblasti nebudou nově příchozím, či novým žadatelům přiznány a vypláceny doplatky na bydlení. Nikoliv příspěvky na bydlení, které jsou dávkou státní sociální podpory. O doplatek na bydlení nepřijdou občané, kteří ho již pobírají ani v takovém případě, že mají nájemní smlouvu na dobu určitou a ta se pravidelně obnovuje. Bezdoplatková zóna se rovněž nedotkne objektů se zaregistrovanou pobytovou sociální službou, jako jsou např. domovy pro seniory, azylové domy apod.

Všechny podané námitky byly správním orgánem zamítnuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.