Vladimír Ustyanovič: Lipavský se asi inspiroval od Putina

19.10.2023 18:05 | Komentář

Bakalář Lipavský pronesl při návštěvě Izraele, že Gaza má nárok na sebeurčení. Když pominu, že historicky je Gaza lůnem terorismu, dovolím si tento výrok zobecnit. Nejenom Gaza, ale stejně tak i Doněcká lidová republika a Luhanská lidová republika mají právo na sebeurčení, pokud tedy jeho výrok správně chápu. Stejným metrem můžeme měřit referendum, které podle ukrajinské ústavy proběhlo na Krymu (ten byl mimo jiné vždy ruský), kdy přibližně devadesát procent obyvatelstva projevilo vůli připojit se k Ruské federaci.

Vladimír Ustyanovič: Lipavský se asi inspiroval od Putina
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zahájení LGBT+ festivalu Prague. Zúčastnil se i ministr zahraničí Jan Lipavský, který promluvil k návštěvníkům

Mohu s nadsázkou pouze spekulovat, že Lipavský touží po dovolené na Krymu, jak se kdysi sám vyjádřil, čímž potvrdil to, co psala Markéta Šichtařová na PL - čím větší levičák a progresivista, tím větší podporovatel terorismu. Pan ministr s laskavosti sobě vlastní také prohlásil, že Izrael má právo se bránit. Děsí mě tupost českých pirátských politiků a rovněž evropských nejvyšších představitelů, neboť guláš historických souvislostí v jejich hlavách související s děním na blízkém a středním východě je alarmující.

Krátké opáčko. Teroristická komanda Hamasu postřílela 7. října zejména civilisty, ženy s dětmi, starce a rovněž unesli rukojmí. Jak pravil ministr obrany Izraele Galant: ,,Chovají-li se jako zvěř, jako se zvěří se s nimi bude zacházet." S panem ministrem nemohu souhlasit. Takhle by se zvěř nikdy nechovala, takhle se chovají Islámští fanatici, zrůdy, které ani nemůžeme nazývat lidmi. Podobně se chovali někteří němečtí nacisté během druhé světové války. Izraelský bezpečnostní expert David Bohbot, veterán s česko-izraelským občanstvím, čeká na první letadlo, aby mohl odletět do Izraele a připojit se k dobrovolníkům bránícím stát Izrael. Přímo sděluje, že jednou z nejvyšších hodnot pro Izraelce je obrana své země, rodina a vzdělání. Nejsou to žádné přihlouplé evropské hodnoty šmrncnuté genderismem a 21 pohlavími.

Musím vzpomenout na takzvanou šestidenní válku, která proběhla 5. - 10. června 1967, což byl první vojenský preemptivní úder v historii Izraele. Co mu ale předcházelo? Arabské státy narušovaly území Izraele teroristickými útoky a vrcholem arogance moci bylo prohlášení egyptského prezidenta Gamála Násira, že Arabská koalice vytlačí Izraelce do moře. Izraelský stát byl a stále je obklopen nenávistí sousedících arabských států. Jediný politik, který nezahájil žádnou válku a naopak vyjednal diplomatické vztahy mezi Saúdskou Arábií a Izraelem je Donald Trump. Můžeme si položit otázku, komu toto vraždění civilního obyvatelstva prospělo. Jako bych slyšel české komentátory, ze kterých padají názory jako z rezavé trouby, všechno komentují, ale ničemu nerozumí, že je za tím Putin. Dovolím si podotknout, že k těmto idiotům se za prvé nebudu vyjadřovat a za druhé prezident Putin intervenoval ve prospěch Izraele a jak bylo uvedeno v pořadu Aby bylo jasno, David Bohbot řekl, že premiér Netanjahu má dobrý vztah s prezidentem Putinem, čemuž nasvědčuje fakt, že Izrael odmítl dodávat zbraně na Ukrajinu. Ostatní musíme číst mezi řádky. Rovněž izraelský prezident odmítl návštěvu ukrajinského prezidenta Zelenského, přičemž ve středu 18. října navštívil Izrael prezident Spojených států Joe Biden, což je docela silný signál pro Zelenského.

Ještě jedno historické okénko, díky šestidenní válce státy sovětského bloku braly Izrael jako agresora. V té době probíhala významná spolupráce mezi CIA a sovětskou KGB. Obě tyto služby se vzájemně potřebovaly, ale žádná politická reprezentace těchto států se nechtěla vzdát svého politického stanoviska, tak nastoupili zástupci tajných služeb na sovětské straně KGB Jakušin a na straně druhé za CIA Watters. Mediátorem mezi službami byla československá rozvědka, jmenovitě Miroslav Polreich a výsledek byl takový, že tyto mocnosti přijaly neutrální stanovisko k šestidenní válce. Byl to významný úspěch československé rozvědky, ve které už probíhal takzvaný obrodný proces, po kterém následovalo Pražské jaro.

Jak se vyjádřil v pořadu Aby bylo jasno David Bohbot, na Ukrajině probíhá divná válka. Místo toho, aby Ukrajinci bránili svou vlast, tak se ti mladí a bohatí rozprchli do celé Evropy. Tak by se izraelský voják nikdy nezachoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…