Vojta (ANO): Jednou z tváří kampaně k 20 letům Jihomoravského kraje je Sestra roku

01.02.2020 20:33

Jihomoravský kraj připravil v souvislosti s oslavami 20. výročí znovuobnovení krajské samosprávy projekt „Neobyčejných 20 let Jihomoravského kraje“, tváří pro oblast zdravotnictví se stala Emilie Portlová, Sestra roku 2019.

Vojta (ANO): Jednou z tváří kampaně k 20 letům Jihomoravského kraje je Sestra roku
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Prostřednictvím konkrétních osobností, které pracují v příspěvkových organizacích kraje nebo krajem podporovaných institucích či spolcích (zdravotní sestra, učitel střední školy chemické, pracovník správy a údržby silnic, trenér sportovního centra mládeže nebo manažer programu VIDA! centra) a tím se podílí na rozvoji našeho regionu, chceme zvýšit povědomí o Jihomoravském kraji jako dobrém správci.

Oblast zdravotnictví propaguje paní Emilie Portlová, vrchní sestra Nemocnice Letovice a držitelka titulu Sestra roku 2019 v kategorii Sestra v přímé ošetřovatelské péči. Následné péči o pacienty s chronickými onemocněními se věnuje 26 let. V Letovicích nejprve pracovala u lůžka, později ve funkci vrchní sestry. Spolu s vedením nemocnice se výrazně zasloužila, aby se pracoviště stalo důstojným místem pro klienty, ale i zaměstnance. Ve své závěrečné práci na Lékařské fakultě Ostravské univerzity, publikované v časopisu Geriatrie a gerontologie, se zaměřila na problematiku deprese u hospitalizovaných seniorů, která se vinou některých nepřesně formulovaných otázek v dotazníku GDS (Geriatrické škály deprese) může vyhodnocovat mylně. GDS rovněž souvisí s výsledky kognitivních funkcí a vzhledem k rozvoji demence ji tedy nelze používat paušálně. Pacienti a spolupracovníci si Emilie váží nejen pro její odbornost a profesionalitu, ale také pro její lidské vlastnosti a pochopení, s nímž každého dokáže vyslechnout. Vychovala pět dětí a ve svém volnu se nejraději věnuje svým vnoučatům, turistice a také hře na varhany.V prvním pololetí se uskuteční ve všech okresních městech DEN KRAJE. Půjde o program koncipovaný jako ochutnávka krajových specialit (Zlatá chuť jižní Moravy), představení příspěvkových organizací a spolupracujících subjektů formou stánků, workshopů a programu na pódiu. Předpokladem je využití hudebních a tanečních těles, která kraj dlouhodobě podporuje.

20. výročí krajů, a tedy i toho Jihomoravského, si budou moci lidé připomenout prostřednictvím kampaně (online, média, volné plochy v majetku kraje), vybraných akcí nebo soutěží, o kterých bude Jihomoravský kraj průběžně informovat prostřednictvím svých informačních kanálů a v průběhu celého roku 2020 na nově vytvořené doméně www.neobycejnych20let.cz.  Kraj chce kampaň využít zároveň jako příležitost poděkovat lidem, kteří svou každodenní prací přispívají k tomu, že se na jižní Moravě dobře žije.
ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…