Vojta (ANO): Lichtenštejnský princ v Břeclavi - pivo a propagace města

28.02.2016 17:16

Princ Wolfgang z Lichtenštejnu v doprovodu ředitelky agentury Czechtourism pro Rakousko a Švýcarsko Yvette Polasek navštívil včera břeclavskou radnici, Lichtenštejnský dům, jehož je patronem, ale také Zámecký pivovar Břeclav.

Vojta (ANO): Lichtenštejnský princ v Břeclavi - pivo a propagace města
Foto: breclav.eu
Popisek: Milan Vojta, ANO

Delegaci doprovázel místostarosta Milan Vojta, ale i břeclavský historik Miroslav Geršic.

Nejvíce na prince zapůsobila prohlídka pivovaru. Břeclavské pivo si pochvaloval, nešetřil však chválou ani na zdařilou rekonstrukci pivovaru, díky které se po letech podařilo navázat na mnohasetletou tradici vaření piva v našem městě. Z rukou majitele pivovaru Radka Horáka si navíc odnesl pivní speciál, který kromě něj obdržel pouze prezident České republiky.

Princ ppřevzal patronaci nad Otevíráním Lichtenštejnských stezek

Kromě toho princ při setkání s místostarostou Milanem Vojtou a ředitelem příspěvkové organizace Tereza Dymo Piškulou převzal patronaci nad Otevíráním Lichtenštejnských stezek, které letos 21. května uspořádá právě Tereza. Hlavním tématem návštěvy byla podpora rozvoje cestovního ruchu, ale také přeshraniční propagace Břeclavi. Delegaci doprovázel i břeclavský historik Miroslav Geršic.

„Díky Princi Wolfgangovi i přítomnosti rakouské ředitelky Czechtourismu jsme učinili reálné kroky k podpoře turismu v Břeclavi. Domlouvali jsme se na propagaci města a možné prezentaci miniatur staveb Lednicko-valtického areálu na půdě některých lichtenštejnských památek v Rakousku, na propagaci v rámci českých dní, na návštěvě rakouských novinářů v Břeclavi, ale také na zahrnutí Břeclavi do nabídek turistických operátorů nebo spolupráci s rakouskými drahami. Většinu těchto kroků můžeme realizovat ještě letos,“ uvedl místostarosta Milan Vojta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…