Volfová (ANO): Bezpečnost je pro nás na prvním místě

04.07.2020 16:44

Komentář na facebookovém profilu k výstavbě chodníků v Libereckém kraji

Volfová (ANO): Bezpečnost je pro nás na prvním místě
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Každý to máme trochu jinak. Jeden toho přes den hodně nachodí, druhý zase tráví většinu času za volantem auta. Důležité ale je, abychom se všichni cítili při přesunu z bodu A do bodu B bezpečně! Zásadní roli v tomto případě hrají chodníky, které stále na mnoha místech našeho kraje chybí. To zrovna bezpečné není, co? Ani mně to tak nepřipadne.
Taková situace je bohužel třeba i podél komunikací, kudy chodí děti do školy. Na fotce je reálná situace z Libereckého kraje. (Při jejím pořízení asistovalo několik dospělých, aby se nikomu nic nestalo). Liberecký kraj se proto rozhodl, že bude města a obce ve výstavbě chodníků podporovat. Převádíme na ně bezplatně krajské pozemky podél silnic, abychom jim to alespoň trochu usnadnili. V prvním pololetí tohoto roku se to týká pozemků:

  • za více než 5 milionů korun
  • Jde o 6 vesnic a 4 města
  • Jejich celková rozloha je přibližně 12 tisíc metrů čtverečních, což je při šířce 2 metry chodník dlouhý více 6 km

Nejvíce převodů se uskuteční v Liberci. V těchto bezplatných převodech budeme určitě pokračovat, protože bezpečnost je pro nás na prvním místě. Víte o nějaké takovém místě, kde obec/město nemá chodník v majetku, je to tam nebezpečné a kraj by mohl bezplatným převodem pomoci? Napište mi, budu ráda. Mějte bezpečné léto. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…