Volfová (ANO): Děti v České Lípě dostanou nová dětská hřiště

27.06.2019 10:45

Do konce letošního září dětem v České Lípě přibudou herní prvky na několika dětských hřištích, jedno dětské hřiště navíc vznikne úplně nové.

Volfová (ANO): Děti v České Lípě dostanou nová dětská hřiště
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Českolipští radní na svém jednání v úterý 18. června přidělili veřejnou zakázku na realizaci těchto herních prvků vítězným dodavatelům.

Celkem 11 nových herních prvků přibude na dětských hřištích v Jáchymovské a Pražské ulici na sídlišti Lada. Tuto zakázku bude mít na starosti firma ALESTRA s.r.o., která zakázku realizuje za 590 tisíc korun. Předpokládané náklady na tuto zakázku činily 699 tisíc, město tedy zakázku vysoutěžilo za cenu nižší o více než 100 tisíc korun.

Na hřiště v Bendlově a Zhořelecké ulici a v ulici Josefa Maštálka dětem přibude celkem devět nových typů herních prvků. Instalaci i provedení dopadových ploch bude mít na starosti firma FLORA SERVIS s.r.o., která zakázku realizuje za 486 tisíc korun. Oproti předpokládaným nákladům na zakázku v tomto případě město ušetří jen 8 tisíc korun.

Úplně nové hřiště v Uranové ulici bude obsahovat celkem tři typy herních prvků, také pískoviště a lavičky. Tuto zakázku bude mít opět na starosti firma ALESTRA s.r.o. za celkem 125 tisíc korun. Předpokládané náklady na vybudování tohoto hřiště byly odhadnuty na 168 tisíc, cena nabídnutá vítězným dodavatelem je tak o 43 tisíc nižší.

„Je důležité každý rok dětská hřiště obnovovat, doplňovat a ty stávající řádně udržovat, aby měly maminky s dětmi kam chodit a cítily se bezpečně. Jsem proto moc ráda, že ještě letos budou všechny herní prvky nainstalované. Navíc součástí zakázky je i realizace projektu v rámci participativního rozpočtu. Město se tak snaží plnit to, co slíbilo, a sice že všechny vítězné projekty realizuje v letošním roce,“ poznamenala starostka České Lípy Jitka Volfová.

Ta zároveň doplnila, že českolipští radní na svém jednání 18. června přidělili vítěznému dodavateli i zakázku na doplnění prvků na workoutové hřiště na městském stadionu a na vybudování nového workoutového hřiště v Žitavské ulici na Špičáku. Realizaci této zakázky bude mít na starosti firma COLMEX s.r.o. za 965 tisíc korun, hotovo by mělo být taktéž na konci letošního září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.