Volfová (ANO): Oprava fasády kavárny Union se posunula o rok

03.09.2020 19:06

Zakletá se zdá být snaha města o opravu střechy a fasády kavárny Union v centru České Lípy. Ačkoli opravit střechu na této krásné secesní budově v centru města se v loňském roce podařilo, v druhém případě je více než tři roky dlouhá snaha města stále marná.

Volfová (ANO): Oprava fasády kavárny Union se posunula o rok
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Firma Opravy památek- Kabáč s.r.o., která zakázku v loňském roce řádně vysoutěžila a v letošním roce měla fasádu opravit, odstoupila od smlouvy. Město tak zakázku soutěží znovu, fasáda by měla být opravena v roce 2021.

„Z důvodu pandemie koronaviru firma nemá v současné době dostatek kvalifikovaných pracovníků, aby mohla zakázku zrealizovat. Z důvodu vyšší moci jsme se tedy dohodli na ukončení smlouvy. Zakázku soutěžíme znovu a s velkým předstihem, což se nám už jednou vyplatilo. Věřím, že se nám podaří firmu vysoutěžit a v příštím roce dokončit opravu této krásné budovy,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že s opravou by se mělo začít na jaře příštího roku, předpokládané náklady na zakázku jsou 2,8 milionu korun.

Zakázku na opravu střechy a fasády kavárny Union soutěží město od roku 2017, několikrát se do výběrového řízení nikdo nepřihlásil. Vysoutěžit dodavatele se městu podařilo až po rozdělení zakázky na opravu střechy a fasády na dvě poloviny.  Opravu střechy již město dokončilo, nyní už zbývá opravit fasádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice