Vomáčka (ODS): Tak snad si ještě v Kravařích vrznu, i když zvýším ceny za odvoz odpadu

02.06.2023 21:02

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích.

Vomáčka (ODS): Tak snad si ještě v Kravařích vrznu, i když zvýším ceny za odvoz odpadu
Foto: archiv V. Vomáčka
Popisek: Vít Vomáčka

Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já stále věřím - a teď budu reagovat na vystoupení mé kolegyně Peštové, prostřednictvím předsedajícího - že si ještě vrznu, že si ještě vrznu jako místostarosta obce Kravaře, i když třeba zvyšujeme poplatky a podobně, a chtěl bych říct a reagovat přesně, co říkala moje ctěná kolegyně Krutáková, prostřednictvím předsedajícího - toto je dání určité vaty pro samosprávy, aby se mohly rozhodnout podle svého rozhodnutí.

Je to naprosto stejné jako u daně z nemovitostí, když je koeficient jedna až pět - a jestli se nepletu, tak pouze sedmnáct obcí a měst v České republice využívá koeficient pět. Ale je to všechno na těch samosprávách, tak je tam určitá vata a myslím si, že svým způsobem není ani o čem mluvit, nechme to na těch samosprávách, dejme jim ten prostor a ony určitě se rozhodnou správně a dobře, protože se říká, že ty obce mají největší důvěru našich spoluobčanů, naše zastupitelstva, protože opravdu rozhodují citlivě a vzhledem k místním podmínkám. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…