Vondra (ODS): Generál není žádný druhý „Drahoš"

27.01.2023 22:36 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k volbě prezidenta.

Vondra (ODS): Generál není žádný druhý „Drahoš"
Foto: Screen FB Alexandra Vondry
Popisek: Alexandr Vondra (ODS) hovoří v Evropském parlamentu

Nakonec není vůbec co řešit. Dnes jdu k volbám a rád to hodím Petru Pavlovi. Proč?

1) Protože Babiš se na prezidenta absolutně nehodí. Opakovaně to dokazoval celé dva týdny horké kampaně po prvním kole. Bezohledný oportunismus, lži, podrazy, podpásové útoky. A pak zase uraženecké fňukání. V posledku mu jde jen o osobní prospěch, republika je mu ukradená. Dokonce bych řekl, že i Miloš Zeman - když nechlastá - je lepší variantou než Babiš.

2) Naopak Petr Pavel je pro mě čím dál víc pozitivním překvapením. Věděl jsem, že je to vynikající voják, proto jsem kdysi jako ministr obrany navrhl jeho jmenování do čela AČR. Ale dlouho jsem si nebyl jistý, zda to stačí na Hrad. V posledních týdnech mě ale docela přesvědčil. Umí si stát za svým, nekličkuje, zároveň je klidný, věcný. Žádná hysterie. Má i charisma. Není to druhý "Drahoš".

3) Babiš opakovaně argumentuje, že Pavel bude "loutkou" naší vládní koalice. A že ta koalice bude mít veškerou moc v zemi. Nemyslím si to. Myslím, že Pavel jako prezident se bude chovat autonomně. Když byl NGŠem, taky to nebyl žádný ministerský poskok. Ta určitá míra autonomie, podepřená nominací od petentů a mandátem v lidové volbě, může občas vyvolat i tenzi mezi Hradem a Strakovkou. Ale jsem přesvědčen, že to bude v rámci ústavních pravidel a že to bude lepší než kdyby tam byla amorfní "loutka", nebo naopak Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby