Vondráček (ANO): Saúdská Arábie se vydala cestou modernizace hospodářství a společnosti

10.01.2020 18:13

Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radek Vondráček přijal ve čtvrtek 9. 1. 2020 státního ministra pro zahraniční věci Království Saúdské Arábie Ádila al-Džubajra.

Vondráček (ANO): Saúdská Arábie se vydala cestou modernizace hospodářství a společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek Vondráček

"V rozhovoru jsem navázal na svoji oficiální návštěvu ze září 2018, která přinesla vzájemným vztahům restart, o který obě země po mnohaleté přestávce usilovaly. Saúdská Arábie se vydala cestou modernizace hospodářství a společnosti a otevírá se postupně i zahraničním investorům a umožňuje svým podnikům vstupovat do zahraničních projektů. Ministr potvrdil, že ve vztazích existuje potenciál pro spolupráci v infrastruktuře, ve strojírenství, v leteckém a v obranném průmyslu, v turistice a ve zdravotnictví," uvedl po jednání předseda PSP ČR.

Radek Vondráček a Ádil al-Džubajr diskutovali dále o bezpečnostní situaci na Blízkém východě a v Libyi, o migraci a o potenciálních rizicích šíření terorismu po porážce Islámského státu v Sýrii a v Iráku. Předmětem jednání byla i problematika lidských práv, práv člověka a soudních systémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie