Vostrá (KSČM): Prvenství, kterého bychom se měli zbavit

28.05.2014 8:25

Českou republikou se šíří nevítané prvenství – mladí jsou totiž na špici v kouření marihuany. Stejně tak hrůzným varováním je pervitin.

Vostrá (KSČM): Prvenství, kterého bychom se měli zbavit
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

V posledních rocích se tato zdánlivě levná, ale velmi návyková a nebezpečná droga začala šířit tak, že se stává ohrožující i pro naše děti. Pervitin, který objevují v Německu nebo Rakousku, pochází ve většině případů z České republiky. Nejvíce používanou drogou ze strany mládeže je však konopí. V posledních letech zjistila Policie ČR větší zapojení vietnamských organizovaných skupin, které se začaly ať už pěstováním či distribucí drog intenzivně zabývat. Mladí se konopí prakticky nebojí a chtějí jeho kouření vyzkoušet. Částečně ze zvědavosti, částečně proto, aby zapadli do kolektivu a samozřejmě, jedná se i o možnost zdánlivého úniku z reality všedních dnů. Některé průzkumy říkají, že užívání metamfetaminu a konopí je rovnoměrně rozloženo do celého týdne. A to je alarmující. Měli bychom se více starat o to, co naše děti dělají a snažit se o nich co nejvíce vědět, umět jim pomoci, poradit a trávit s nimi více času.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…