Vostrá (KSČM): TOP 09 vymyslela nejdražší škrabku na zamrzlá okna aut

15.10.2013 9:15

SKarty byly od počátku drahý podvod. Byly zcela nepoužitelné pro deklarovaný původní zájem, např. monitorování zneužívání dávek.

Vostrá (KSČM): TOP 09 vymyslela nejdražší škrabku na zamrzlá okna aut
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Tento pouze pro někoho výhodný systém stál zbytečně spoustu vydaných peněz. Tomu, čemu se mělo Ministerstvo práce a sociálních věcí věnovat, např. problémům předražených ubytoven, šlo zcela mimo jeho zájem. A tak dnes mnozí používají tolik opěvovanou sKartu jako škrabku na zamrzlá skla aut.

V oblasti sociálních věcí působila Schwarzenbergova TOP 09 ve vládě zvláště jako slon v porcelánu. Došlo k nekoncepčnímu převedení veškeré státní sociální podpory na úřady práce, které dodnes nemají čas díky nově převzaté agendě řešit politiku zaměstnanosti. Byla zrušena oznamovací povinnost nového místa, a tak je práce úřadů práce ještě ztížena. Nový byznys vytvořila TOP 09 pro pracovní agentury, které dostávají od státu peníze za to, že vedou nezaměstnaného u sebe.

Je mnoho věcí, které by měl stát řešit. Například investovat do výstavby penziónů, do menších sociálních bytů a do služeb sociální péče. Oceňuji a obdivuji všechny pracovníky v oboru sociální péče, jejichž práce spočívá primárně v péči o jiné, neboť v posledním období pravicových vlád se bohužel dostali na okraj zájmu a stále více jim chybí finanční prostředky. Naší prioritou je sociální služby oživit a poskytnout oboru jistotu. Jedná se především o služby pro postižené a seniory.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

16:21 Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu