Vostrá (KSČM): Zalepíme dětem ústa?

19.03.2014 9:20

V některých lokalitách si lidé stěžují na hlučná dětská hřiště. Zástupce ombudsmanky nám sdělil, že z pohledu zákona je hřiště stavbou a jeho zřizovatel je povinen ho zabezpečit, aby nebyli rušeni lidé v okolí, nebo může nařídit stavební úřad úpravy stávajících hřišť dostavbou protihlukových stěn.

Vostrá (KSČM): Zalepíme dětem ústa?
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Má to však několik háčků. Všichni bychom si měli vzpomenout, že jsme byli také dětmi, smáli se, hlučeli a kluci kopali do míče doslova na každém plácku. Dalším dost neřešitelným problémem jsou finance. Zvláště menší obce velmi problematicky získávají peníze na dětská hřiště. Pokud se jim to již podařilo, těžko najdou v rozpočtu další finance na protihlukové stěny, a tak se nám může přihodit to, že zákon zakáže používat dětská hřiště a naše ratolesti budou bezcílně bloumat po sídlištích a hledat čím by se zabavily. Vzájemná tolerance a pochopení, že děti jsou prostě hlučné a dovádivé, by možná bylo řešení, které nás nebude stát ani korunu. Snad by i panu Křečkovi mohl někdo z dětských psychologů vysvětlit, že dítě, které se směje, mluví a běhá, je zcela přirozený jev a dospělí by měli děti tolerovat.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu