Votava (ČSSD): Co se divíte? My na to máme

16.01.2015 20:50

To auto stálo jen tři miliony a ne pět, hájil před týdnem ekonomický ředitel Zdravotní pojišťovny nákupy luxusních limuzín pro vedení pojišťovny. To když měl poslancům zdravotního výboru Sněmovny obhajovat hospodaření „své“ pojišťovny. A tak si pan generální nechal koupit luxusní verzi Audi A8 a dalším luxusním vozidlem za zhruba 3 miliony jezdí výše zmíněný ekonomický náměstek.

Votava (ČSSD): Co se divíte? My na to máme
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Zatímco prezident České republiky jezdí Superbem, jezdí jím i řada ministrů a mimochodem i ředitel VZP, tak pro pana generálního jsou mladoboleslavská auta zřejmě málo reprezentativní, či snad málo pohodlná! Manažer Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra překvapené poslance uklidňoval slovy, že pojišťovna na to má, bylo to schváleno správní radou v rámci plánu reprodukce a nijak to neohrožuje náklady na zdravotní péči.

Mě to vyjádření rozhodně neuklidnilo, naopak šokovalo a pobouřilo! Bohužel jen to dokumentuje naprosté odtržení takovýchto pánů ředitelů od reality i ztrátu smyslu pro přiměřenost. Na jedné straně jsou schopni rodičům nemocných dětí sdělit, že jim neproplatí potřebnou léčbu nebo rehabilitaci, na druhé straně se o své benefity ochotně postarají beze zbytku a bez všech skrupulí. Co na tom, že se na nemocné děti mezi lidmi pořádají finanční sbírky, sbírají plastové uzávěry od lahví atp. S podobnou sbírkou jsem nedávno také. Podle vedení pojišťovny je vše ale naprosto v pořádku a normální. Vždyť na to máme, tak co se divíte?

I tento případ mne utvrzuje v přesvědčení, zda by nám opravdu nestačila pouze jedna zdravotní pojišťovna, i s jedním panem generálním ředitelem s jeho vozovým parkem.

Nepochybně se hospodařením a nakládáním s veřejnými prostředky této pojišťovny bude zabývat i kontrolní výbor Sněmovny.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…