Votava (NS-LEV21): Před 120 lety se zrodil český národní socialismus

03.04.2017 9:17

Národní socialisté jsou po ČSSD druhou nejstarší českou politickou stranou. Svět se za 120 let změnil. Proto jich nepochodují dnes statisíce, jako v roce 1947, při 50. výročí strany. Přesto národní socialismus zapustil v této zemi silné kořeny. Národní socialismus přežil nacismus, komunismus a zcela jistě přežije i ten dnešní divoký kapitalismus.

Votava (NS-LEV21): Před 120 lety se zrodil český národní socialismus
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Čeští národní socialisté tvořili dějiny naší země, jak v době jejich zrodu v dubnu 1897, tedy před 120lety, v  dubnu 1897, tak při ustavení naší novodobé státnosti v roce 1918, ale i v době prvorepublikové a poválečné. Národní socialisté umírali za náš národ na bojištích I. i II. světové války, stáli v čele odporu proti monarchii, nacismu i komunismu.

Národní socialisté byli vězněni za ideály sociální a národní. Byli popravováni, byli vyhazováni z práce, ze studií,  další  skončili v exilu. Každý z těchto hrdinů si zaslouží  úctu.

Připomínáme si dnes zakladatele národního socialismu Václava J. Klofáče, prezidenta ČSR Dr.Edvarda Beneše,  připomínáme si i nacisty popraveného pražského primátora dr.Otakara Klapku, či komunisty popravenou dr.Miladu Horákovou.

Současná politika postrádá slušnost, poctivost, morálku.  Arogance a korupce, se staly trvalou součástí dnešní politiky. Mizí úcta k práci, ke kulturním hodnotám a k dějinám našich předků. Úspěch jedince je měřen jeho ekonomickým postavením.  

Otázky národní jsou potlačovány,  je vytvářeno jen zdání demokracie. Media i politici manipulují s veřejností. Současná podoba EU vede jen k omezení suverenity národních států.  EU  přihlíží nečině k migrační invazi, která ohrožuje budoucnost Evropy. Evropou dnes kráčí  strach, lidé umírají na ulicích. Narůstá nebezpečí nových válečných konfliktů.        

Otázky sociální musí mít na zřeteli zejména prospěch celého národa. Tedy posílení  sociální politiky státu a úlohy rodiny, odstranění diskriminace dětí a mladých rodin v důsledku chudoby. Je nepřijatelné, aby děti neměly na  školní obědy, na  lyžařské tábory…...Mzda nesmí být jen almužnou, musí odpovídat evropskému standardu 21. století. I to je příčina  narůstající dluhové pasti a následných exekucí, které dopadají na značnou část obyvatel.

Česká republika se svojí průmyslovou tradicí, se dnes stává centrálním velkoskladem Evropy. České zemědělství mizí z našich vesnic…. a s nimi i jejich obyvatelé. Krajina se  pomalu mění k horšímu, stává eldorádem pro podnikatelskou lobby.

Národní socialismus sehrál významnou roli v českých novodobých dějinách. Nacisty, komunisty, ale i novodobými  tvůrci dějin, byl postupně vytlačován z politické scény, přesto národní socialismus žije stále v nás.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…