Výborný (KDU-ČSL): Apoštolové na orloji se možná mění pomaleji než ministři této vlády

23.04.2019 16:14

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 23. dubna 2019 ke změnám ve vládě

Výborný (KDU-ČSL): Apoštolové na orloji se možná mění pomaleji než ministři této vlády
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Vážený pane předsedo, vážený pane premiére, vážená vládo, kolegyně, kolegové.

Dovolte mi navrhnout zařazení nového bodu na pořad této schůze, a sice bodu, který by byl nazván Personální změny ve vládě ČR.

Já myslím, že v kontextu toho vývoje posledních dnů, kdy se nám ministři naší vlády mění jak postavy na pražském orloji, apoštolové se možná mění pomaleji než ministři této vlády, tak je správně, aby tato Sněmovna, která vyslovila vládě důvěru, tak aby byla seznámena s důvody, motivacemi těchto změn. Chtěl bych jenom připomenout, že pokud na Ministerstvu spravedlnosti usedne čtvrtý, čtvrtý ministr během deseti, nebo jestli se nepletu možná jedenácti měsíců, tak to zcela jistě nepřináší nic ke stabilitě nejen rezortu spravedlnosti, ale obecně justice. Vyvolává tu řadu pochybností o motivacích těchto změn, ale netýká se to samozřejmě jenom rezortu spravedlnosti. Týká se to Ministerstva průmyslu a obchodu, týká se to stejně tak Ministerstva dopravy. Je potřeba říci, že Sněmovna by si zasloužila informace o tom, proč k těmto změnám dochází, co je za nimi, jaká je motivace premiéra, jaká je motivace vlády.

Proto si dovolujeme zařadit tento bod jako první bod dnešního odpoledního programu. V případě, že by Sněmovna snad naznala, že tyto věci, tyto informace nemusí chtít, nemusí mít, tak pak bychom museli volit další kroky, protože my se skutečně domníváme, že by bylo potřeba tyto věci vysvětlit, abychom mohli řešit konkrétní věci pro občany této republiky.

Jenom bych chtěl připomenout, ministr spravedlnosti měl předložit novelu exekučního řádu. Věc, která je velmi nezbytná, protože v tuto chvíli více jak 800 tisíc lidí čelí exekuci. Ten příslib byl od ministra Kněžínka, že to bude předloženo. Je otázkou, zda výměna ministra celou věc nezpozdí. Já si myslím, že tady není možné otálet, a takto bychom mohli pokračovat dál a dál, včetně výstavby dálnic, včetně řešení situace na českých drahách, atd. atd.

Čili ještě jednou prosím o zařazení tohoto mimořádného bodu na dnešní schůzi, a to jako první bod odpoledního programu.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…