Výborný (KDU-ČSL): Byla jednou jedna očkovací strategie

16.01.2021 14:43

Komentář na facebookovém profilu k očkovací strategii vlády

Výborný (KDU-ČSL): Byla jednou jedna očkovací strategie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

  • Na podzim 2020 vláda nespěchá. Času na přípravu očkovací strategie je zřejmě dost, vláda označuje opozici za zbytečně hysterickou. Všechno je pod kontrolou. Asi se premiér domnívá, že si vědci a farmaceutické firmy o brzké produkci vakcíny jen dělají srandu.
     
  • V prosinci 2020 stále chybí jasná strategie a kampaň na podporu očkování.
     
  • V lednu 2021 vznikne excelovská tabulka, která bude řídit očkování.
     
  • Pár dní před zahájením očkování vláda zjišťuje, že nemá dost vybavení. Injekcí, očkovacích center, lidí, kteří by očkovali. Do hry se vkládají hejtmané a hledají řešení, protože sama vláda už si neví rady.
     
  • 13.1.2021 očkují se úředníci, zřejmě jsou podle vlády nejohroženější skupinou.
     
  • 15.1.2021 se spouští s velkou slávou registrační formulář. Systém po pár minutách padá. Lidé se desítky minut marně pokoušejí registrovat. V Praze chybí očkovací centra. Očkují se i kolemjdoucí.

Premiér slevuje ze svého ambiciózního plánu, už je jisté, že až do jara se nestihne proočkovat ta část populace, kterou sliboval.

Milí přátelé, tohle všechno bohužel není prvním selháním premiéra a jeho týmu. Tohle už zde bylo. Zažili jsme to se systémem PES, s pomalým vyplácením pomoci pro živnostníky, zažili jsme také kolaps webu pro koupi dálničních známek apod. V době, kdy je technika už na špičkové úrovni, jde u nás vše jako v době kamenné. Řídit stát jako firmu očividně nelze. Následky vládního chaosu se dotýkají každého z nás. Změnit to můžeme jenom my. Až se za pár měsíců republika oblékne do předvolebních sloganů, hesel a billboardů, všichni si sami zrekapitulujme, co jsme za poslední 4 roky prožili, co vše se odehrálo a zkusme se podívat do budoucnosti a upřímně si říct, jaké Česko chceme mít. Zda to, které je „BEST IN“ v opačném slova smyslu ve všem, nebo zda chceme Česku dát šanci na změnu, kterou si zaslouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…