Výborný (KDU-ČSL): Když návrat žáku do škol nepřinese to, co má

25.11.2020 16:30

Komentář na facebokovém profilu k návratu žáků maturitních a závěrečných ročníků SŠ do škol

Výborný (KDU-ČSL): Když návrat žáku do škol nepřinese to, co má
Foto: http://www.kdu.cz
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Dnes se vrací do škol žáci maturitních a závěrečných ročníků SŠ a také je obnovena odborná praktická výuka. K obojímu jsme i jako KDU-ČSL opakovaně vyzývaly a obojí je správně. Dospělí žáci jistě dokáží respektovat všechna ochranná opatření a hlavně se nebude dále forma distanční výuky negativně promítat do jejich přípravy na maturitu resp. závěrečné zkoušky. A u odborné výuky je to zřejmé, prostě doma ten soustruh má málokdo a asi se shodneme, že posílat žáky na brigády asi není dlouhodobě úplně vhodná praxe. Tak je tento krok dalším posunem pro naše školství. Ale jsme v ČR a i tady platí ono ale...

Bohužel ale i zde má krok vlády svůj rub a líc. Na ministerstvu zdravotnictví logicky úplně nemají představu, jak výuka maturitních ročníků probíhá. Jinak by totiž nemohli tak tvrdošíjně trvat na dodržení homogenity skupin. V situaci, kdy to např. na gymnáziích je možné pouze u výuky českého jazyka, matematiky a několika málo dalších předmětů, kdy cca 70 % výuky běží v seminářích a právě tam se intenzivně žáci chystají na maturitu, je to požadavek, který fakticky znamená pokračování distanční výuky. Bohužel ani MŠMT nijak nereagovalo na mé dotazy. A našly by se i další nelogičnosti. Napadá mě ono klasikovo: Komu Tím prospěješ?

Znovu tedy vyzývám MŠMT a MZd, zkuste vychytat i tyto kolize v opatřeních, které fakt nedávají smysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…