Výborný (KDU-ČSL): Rodičům svobodu a maximum možností

08.05.2023 18:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozvoji předškolního vzdělávání

Výborný (KDU-ČSL): Rodičům svobodu a maximum možností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

U tohoto všeho jsme stáli my. Zatímco exministryně Maláčová pracovala na ještě větším nedostatku kapacit pro předškolní děti, my v roli opozice pracovali na opaku. Už v roce 2015, kdy byl zjevný nový trend lesních školek, jsme neváhali a dali jim oporu v zákoně. Je výsostným právem rodičů zvolit si typ vzdělávací instituce a lesní školky osobně považuji za skvělý nápad! Zvlášť v tak technologické době, jako je ta dnešní, je prima, že existují školky, jejichž výuka probíhá plně v přírodě.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28101 lidí

Následoval hořký souboj o dětské skupiny. Spolu s odbornými asociacemi, odborníky na vzdělávání a dalšími jsme se postavili na stranu dětských skupin. Ty by zákonem z pera exministryně Maláčové fakticky skončily. Přitom se v ČR etablovaly a rodičům často vytrhly trn z paty, když silné ročníky naplnily po strop kapacitu školek.

Dnes se naopak do dětských skupin investují díky Marianu Jurečkovi miliardy korun. Ale ano, na mapě, zvlášť ve velkých městech, to stále nestačí. Proto jsme našli inspiraci v Německu a Marian už připravuje zákon na takzvané sousedské dětské skupiny! Ty pomohou rodičům, co hledají hlídání, a zároveň nabídnou příležitost pracovních míst. Ideální třeba pro maminku na rodičovské dovolené.

Naše vize je prostá: Rodičům svobodu a maximum možností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…