Vystrčil (ODS): Bude se v Brzkově těžit uran?

11.04.2016 16:17

Nesrovnalosti a spory mezi obcemi a státními orgány provázejí od začátku komunikaci mezi zástupci obcí a státu, která se týká možného plánu znovuobnovení těžby uranu v Brzkově a okolí.

Vystrčil (ODS): Bude se v Brzkově těžit uran?
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Nechceme zahájení těžby uranu na ložisku Brzkov – Horní Věžnice. To je ve zkratce účel, za kterým vznikl spolek Naše budoucnost bez uranu. Právě s ním a obcemi Věznice, Přibyslav a Polná pořádá Brzkov veřejnou besedu, na které se účastníci dozvědí aktuální informace okolo plánované těžby uranu ve zmíněné lokalitě. Debata je na programu v úterý 12. dubna od 16.00 hodin v Kulturním domě v Brzkově.

Besedy se kromě starostů dotčených obcí a jejich společné právního zástupce Luboše Klimenta zúčastní také senátor Miloš Vystrčil, v jehož volebním obvodu uvažované ložisko uranu leží.

„Přístup státních orgánů k dotčeným obcím se snažím sledovat pozorně a jsem i v průběžném spojení se starosty. Jsem přesvědčen, že není možné, aby stát své zájmy prosazoval pouze administrativně a silou bez ohledu na názory obyvatel, kteří na území žijí, a obcí, jejichž území se plány na obnovu těžby uranu dotýkají. Hodlám se zúčastnit veřejné besedy, abych si mohl osobně ověřit, jak vypadá současná situace, a jsem připraven být obcím jako senátor i krajský zastupitel nápomocen,“ uvedl senátor Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.