Vystrčil (ODS): Selský rozum

01.10.2016 14:33

Více než před rokem jsme v Senátu diskutovali zákon o hospodaření energií. Debata byla tvrdá.

Vystrčil (ODS): Selský rozum
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor a místopředseda ODS Miloš Vystrčil

Nakonec jsme se domluvili se zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu na kompromisu. Ministerstvo slíbilo, že připraví vyhlášku, která osvobodí obyvatele centrálně vytápěných bytových domů od povinnosti instalovat měřiče tepla do každého bytu, pokud se to obyvatelům z hlediska uspořeného tepla nevyplatí.

Rok se sešel s rokem a po opakovaných připomínkách to vypadá, že nakonec vyhláška, která osvobodí centrálně vytápěné bytové domy s dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi od povinnosti instalovat měřiče tepla v každém bytě, bude na konci roku vydána.

Článek jsem nazval selský rozum proto, že pokud si představíme bazén s teplou vodou s dobře izolovanými vnějšími stěnami, který chceme vytápět například na teplotu vody 22 stupňů Celsia, tak je nám asi všem jasné, že stačí měřit teplotu vody na vstupu a výstupu a možná pro kontrolu ještě střídavě na některých místech. Ano, mohl by se objevit „blázen“, který by si v zimě otevřel okno a větral a větral a větral. Ale to by potom znamenalo se pustit do regulace například maximální konstrukční rychlosti vozidel, četnosti používání výtahů atd.

„Používala bych selský rozum,“ odpověděla mi naše velvyslankyně v Sýrii Eva Filipi na moji otázku, jak se máme chovat k uprchlíkům a jakou máme dělat zahraniční politiku.

My dnes máme možnost jít zanedlouho volit a máme selský rozum, tak obojího využijme.

Miloš Vystrčil (ODS)
Zastupitel Kraje Vysočina, senátor

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mádlová (ANO): Krytí pro ty jejich asociální škrty

12:05 Mádlová (ANO): Krytí pro ty jejich asociální škrty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.