Zábranský (Piráti): Praha vyčlení dalších 50 městských bytů pro učitele

24.05.2021 16:21

Městská rada dnes schválila navýšení počtu městských bytů určených pro učitele škol zřizovaných hlavním městem Prahou. Ti si o pronájem bytu mohou žádat prostřednictvím magistrátního odboru školství.

Zábranský (Piráti): Praha vyčlení dalších 50 městských bytů pro učitele
Foto: Piráti
Popisek: Adam Zábranský

Volné byty v domech patřících pod správu pražského magistrátu budou postupně pronajímány dle potřeb učitelek a učitelů. Nájemní smlouvy budou uzavírány standardně na dobu dvou let s možností prodloužení.

„V současnosti je pro učitele určených 330 bytů a díky navýšení jich bude 380. Učitelé mají ze všech podporovaných profesí vyčleněno nejvíce bytů. Zajištění dostupného bydlení pro vybrané profese je jednou z priorit pražské koalice, stejně jako zajištění kvalitních učitelů do pražských škol,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

„Nemůžeme si dovolit přicházet o schopné a kvalitní pedagogy, obzvlášť v této době pandemie a distanční výuky, kdy je třeba udržet a snažit se nadále zvyšovat kvalitu vzdělávání. Lákadlem poskytnutí městských bytů pro učitele chceme bojovat o každého z nich. Je třeba motivovat nejen studenty a vytvářet v nich zaujetí ve výuce, ale také zajistit učitelskou profesi atraktivní a dostupnou,” doplnil radní pro oblast školství Vít Šimral.

Ve správě magistrátu je zhruba 7 200 bytů. V tomto volebním období bylo pronajato více než 800 bytů. Zhruba 300 jich bylo pronajato občanům a občankám v bytové nouzi, přes 50 z toho rodinám z ubytoven. Zbytek byl pronajat seniorům, zdravotně znevýhodněným a podporovaným profesím.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.