Zábranský (Piráti): Přibývají městské části, jejichž kontaktní místa pro bydlení finančně podporujeme

09.11.2020 18:11

Hlavní město pokračuje ve finanční podpoře kontaktních míst pro bydlení na území městských částí. Radní na pondělním zasedání projednali poskytnutí neinvestiční účelové dotace ve výši přibližně 4,3 milionu korun na zajištění provozu těchto míst na území Prahy 10, Prahy 12 a Prahy 22.

Zábranský (Piráti): Přibývají městské části, jejichž kontaktní místa pro bydlení finančně podporujeme
Foto: Piráti
Popisek: Adam Zábranský

Materiál bude ve čtvrtek 12. listopadu schvalovat Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Kontaktní místa pro bydlení jsou základním nástrojem projektu integrovaného systému řešení bytové nouze. Praha tento projekt spustila od letošního roku do konce roku 2022 z dotace v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Anketa

Bude Joe Biden dobrý prezident USA?

10%
90%
hlasovalo: 10541 lidí

„Je skvělé, že postupně přibývají městské části, jejichž kontaktní místa pro bydlení finančně podporujeme. Jedná se skutečně o základní prvek řešení bytové nouze. Čím více jich vznikne, tím více budeme schopni pomoct občanům, kteří by jinak svoji situaci s bydlením nebyli schopni vyřešit sami,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Projekt se zaměřuje na zranitelné osoby, které jsou ohrožené bytovou nouzí. Nejčastěji jsou to rodiče samoživitelé, senioři s nedostatečným příjmem nebo rodiny, které bydlí v nevyhovujících podmínkách. Kontaktní místa pro bydlení budou nabízet základní dávkové, dluhové a právní poradenství či realitní zprostředkování a pomohou zájemcům se zorientovat v nabídkách bytů nebo vyplnit žádost o byt ve správě městské části či magistrátu. Zároveň díky nim město získává informace o rozsahu bytové nouze v Praze.

Jedním z primárních cílů projektu je sjednotit roztříštěný systém bytové politiky, kdy magistrát a jednotlivé městské části postupují v jejím řešení jinak a často mají i zcela odlišná pravidla pronájmu svěřených bytů. Neinvestiční dotaci na provoz kontaktních míst pro bydlení v budoucnu dostanou i další městské části, které se rozhodnou do projektu zapojit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…