Žáček (ČSSD): Investice do dětí se vyplatí...

15.04.2017 13:04

Řadu problémů, které na olomoucké radnici řeším, vnímám nejen jako náměstek primátora za danou věc spoluodpovědný, ale i jako občan našeho města.

Žáček (ČSSD): Investice do dětí se vyplatí...
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

A jedním z témat, kde se coby relativně čerstvý táta cítím trochu „podjatý“, jsou investice do modernizace a budování nových dětských hřišť.

Společně s kolegy ze sociální demokracie v městské radě to vnímáme jako důležitou prioritu. Je to jeden ze způsobů, jak můžeme vedle zvyšování bezpečnosti na silnicích, zavádění výhod v městské hromadné dopravě nebo modernizací škol a školek podporovat mladé rodiny s dětmi. Je pro nás důležité, aby se v Olomouci cítily opravdu dobře. Sám vím, jak pohodlné je, když mohu s dcerkou krátkou procházkou dorazit na jedno z bezmála stovky hřišť, o které radnice pečuje.

Takový počet hřišť a sportovišť si však vyžaduje náročnou údržbu a díky současnému „boomu“ ve výstavbě se objevují další místa plná mladých rodin s dětmi, která na svá hřiště ještě čekají. Naší prioritou proto je a bude i nadále každoročně investovat do modernizace a budování hřišť kolem dvou milionů korun. Nedávno jsme tak v městské radě rozhodli, že v roce 2018 se úpravy dočkají hřiště ve čtvrtích Olomouc-západ, Neředín nebo Lazce.

Nezapomínáme ani na nová dětská hřiště v místech, kde podle tamních obyvatel chybí. Jednou z takových lokalit je Holice-jih, která se do priorit roku 2018 na vybudování hřiště dostala i díky zájmu místních, ale také některých členů komise městské části. Velkou zásluhu na tom má například člen komise Miloš Šmída, kterého toto téma nejednou přivedlo do mé kanceláře.

Sice jsem se rozepsal o plánech příštího roku, ale ani ten letošní nebude na investice do modernizace hřišť „chudý“. Na své si přijdou zejména děti v ulicích Kosmonautů, Ručilova nebo Zikova.

Mgr. Filip Žáček, náměstek primátora a hlavně otec malého dítěte

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…