Žáček (ODS): Projednali jsme návrh na jmenování Michala Koudelky ředitelem BIS

03.02.2022 17:35 | Tisková zpráva

Výbor pro bezpečnost v Poslanecké sněmovně dnes projednal návrh na opětovné jmenování Michala Koudelky ředitelem Bezpečnostní informační služby. Premiér Petr Fiala oznámil, že jmenování Koudelky proběhne na nejbližším jednání vlády.

Žáček (ODS): Projednali jsme návrh na jmenování Michala Koudelky ředitelem BIS
Foto: repro Youtube
Popisek: Pavel Žáček v Interview plus

„Výbor pro bezpečnost projednal na návrh předsedy vlády České republiky Petra Fialy řádné jmenování staronového ředitele Bezpečnostní informační služby plk. Ing. Michala Koudelky. Plukovník Koudelka stojí v čele naší nejdůležitější zpravodajské služby od roku 2016. BIS pod jeho velením dosáhla řady profesionálních úspěchů, a to i v mezinárodním kontextu, které ve svém důsledku zajistily vyšší úroveň bezpečnosti České republiky i našich spojenců. Nejznámější poslední akcí bylo odhalení účasti ruské vojenské rozvědky na výbuchu muničního skladu ve Vrběticích, na níž se příslušníci BIS podíleli ve spolupráci s dalšími bezpečnostními složkami a státním zastupitelstvím,“ říká Pavel Žáček, předseda výboru pro bezpečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…