Zajíček (ODS): V boji s klimatickými změnami je potřeba postupovat s rozumem

11.08.2021 8:38

Magistrátní koalice vedená Piráty si prosadila svůj nerealistický klimatický plán, hovoří o snižování emisí ve městě, zavádění mýtných poplatků nebo elektrifikaci autobusových linek, přesto má ale v úmyslu místo elektrických autobusů nakoupit až 253 dieslových vozů pro MHD za 2 miliardy korun.

Zajíček (ODS): V boji s klimatickými změnami je potřeba postupovat s rozumem
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Potvrzuje se tak názor pražské ODS, že v boji s klimatickými změnami je potřeba postupovat s rozumem. Město potřebuje mít ve svém vozovém parku i autobusy nezávislé na elektřině, aby bylo schopné reagovat na neočekávané situace, během kterých bude potřeba zajistit náhradní dopravu za tramvaje, metro nebo železniční dopravu. I když jsou v dopravních podnicích naftové autobusy postupně nahrazovány vozy na CNG nebo elektrobusy, pořizují si je nebo ponechávají i jiná česká města jako zálohu při výlukách nebo aby vyhověla požadavkům krizových štábů disponovat evakuačními autobusy, které je možné natankovat třeba z nouzových zásob pohonných hmot. Byli bychom proto šťastnější, kdyby koalice vládnoucí na pražském magistrátu začala konečně zapojovat podobnou racionalitu i v dalších jejích činnostech, řešila reálné problémy Pražanů a neohrožovala fungování města,“ připomněl předseda klubu zastupitelů pražské ODS Zdeněk Zajíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky