Zajíčková (ODS): Praha 5 zve na výstavu Česko-baltské století

25.01.2022 21:24

Spolupráci bývalého Československa a později České republiky s trojlístkem pobaltských států Lotyšska, Litvy a Estonska přibližuje výstava, která bude k vidění na náměstí 16 října.

Zajíčková (ODS): Praha 5 zve na výstavu Česko-baltské století
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

„Československo v prosinci 1921 uznalo nezávislost tří pobaltských zemí a záhy následovalo navázání diplomatických styků. Výstava mapuje sto let vzájemné spolupráce a často i podobného osudu, který jsme s Lotyšskem, Litvou a Estonskem sdíleli,“ říká radní MČ Praha 5 pro zahraniční vztahy David Dušek, který nad výstavou převzal záštitu společně se starostkou Renátou Zajíčkovou.

Výstava připomíná zásadní milníky a příběhy vzájemné spolupráce, které k sobě mají mnohem blíž, než si možná dokážeme uvědomit.

„Je důležité zejména v dnešní době ukazovat, co nás v rámci Evropy spojuje. Žijeme ve světě, který je prezentován jako konfrontační a stále rozdělený, ale realita je jiná.  Věřím, že to ukazuje právě výstava Česko – baltské století, a že řadu lidí příjemně překvapí,“ dodává starostka Renáta Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.