Zajíčková (ODS): Praha 5 zve na výstavu Česko-baltské století

25.01.2022 21:24

Spolupráci bývalého Československa a později České republiky s trojlístkem pobaltských států Lotyšska, Litvy a Estonska přibližuje výstava, která bude k vidění na náměstí 16 října.

Zajíčková (ODS): Praha 5 zve na výstavu Česko-baltské století
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

„Československo v prosinci 1921 uznalo nezávislost tří pobaltských zemí a záhy následovalo navázání diplomatických styků. Výstava mapuje sto let vzájemné spolupráce a často i podobného osudu, který jsme s Lotyšskem, Litvou a Estonskem sdíleli,“ říká radní MČ Praha 5 pro zahraniční vztahy David Dušek, který nad výstavou převzal záštitu společně se starostkou Renátou Zajíčkovou.

Výstava připomíná zásadní milníky a příběhy vzájemné spolupráce, které k sobě mají mnohem blíž, než si možná dokážeme uvědomit.

„Je důležité zejména v dnešní době ukazovat, co nás v rámci Evropy spojuje. Žijeme ve světě, který je prezentován jako konfrontační a stále rozdělený, ale realita je jiná.  Věřím, že to ukazuje právě výstava Česko – baltské století, a že řadu lidí příjemně překvapí,“ dodává starostka Renáta Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…