Zajíčková (ODS): Propojme se, buďme aktivní, předávejme si zkušenosti

23.10.2022 21:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci Máme rádi školu.

Zajíčková (ODS): Propojme se, buďme aktivní, předávejme si zkušenosti
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

KONFERENCE MÁME RÁDI ŠKOLU - Bylo skvělé setkat se na jednom místě s tolika skvělými kolegy z Prahy 5, kteří mají chuť a energii zlepšovat výuku v našich školách. Konečně u nás proběhla dvakrát odložená "Konference pedagogů, rodičů a přátel školy". 

Během dvou covidových let získala na aktuálnosti a důležitosti i hlavní témata koference - tedy "Nová informatika a kde všude se nás dotýká" a "Duševní zdraví ve školách". A kromě diskuzí byly skvělé i všechny doprovodné workshopy - namátkou "Aktivita jako cesta ke zdraví", "Matematika - deskové a karetní hry ve vyučování", nebo "Spolupráce školního psychologa napříč školní komunitou".

Radost mám nejen z bohatého programu, ale celkově z dobře zorganizované konference a skvělé atmosféry, která jí doprovázela. Od začátku spolupráce se školami napříč Pětkou mě těší, že máme na lokální úrovni celou řadu pracovitých osobností, díky kterým můžeme být v mnoha oblastech vzdělávání příkladem dobré praxe i pro školy v jiných regionech.

Za to i za tento tento den ještě jednou moc děkuji všem pořadatelům, hostům i posluchačům. Pevně věřím, že jste si odnesli mnoho přínosného, kromě jiného třeba nové kontakty i motivaci do další (spolu)práce.

Přestože jsem neměla možnost zůstat déle, osobně z toho čerpám energii do probíhajících sněmovních politických i odborných diskuzí v rámci finalizování novely zákona o pedagogických pracovnících. Veřejná debata o financování potřeb škol (a jejich prosazování) je v dnešní ekonomické situaci poměrně složitá, nicméně v kvalitním vzdělávání musíme vidět příležitosti a klíč k řešení řady společenských a socio-ekonomických problémů.

Propojme se, buďme aktivní, předávejme si zkušenosti, přinášejme nové myšlenky a řešení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.