Zajíčková (ODS): Regulovaný trh s návykovými látkami a efektivní výběr daní

23.11.2022 12:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k drogové problematice.

Zajíčková (ODS): Regulovaný trh s návykovými látkami a efektivní výběr daní
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Děkuji Jindřichu Vobořilovi za představení Akčního plánu závislostní politiky sněmovní pracovní skupině k protidrogové problematice obcí.

Regulovaný trh s návykovými látkami a efektivní výběr daní - debata aktuální nejen u nás, ale i v sousedním Německu. Tam mluví o bilionovém trhu po dekriminalizaci konopí a v Izraeli je to deset miliard korun. Pokud bychom se k tomu odhodlali u nás, odhady příjmů pro náš rozpočet se pohybují mezi 2 a 4 miliardami.

Konopí by se mohlo prodávat ve vybraných lékárnách, pokud si řeknou o licenci, případně ve speciálních licencovaných obchodech. Návrh, který je v tuto chvíli na stole, říká, že by obce měly mít možnost takovou prodejnu zakázat nebo povolit. Tady je samozřejmě důležitá široká debata a osobně jsem ráda, že z toho nevypadávají obce.

Během debaty samozřejmě došlo i na specifické problémy Prahy 5, jejichž řešení je nyní již v gesci nového vedení radnice. Základy jsou položeny a je na čem stavět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.