Zajíčková (ODS): Tisícovka na jedno dítě je vítaný příspěvek

13.05.2021 13:49

Praha 5 znovu podpoří projekt Aktivní město. Rodiče dostanou příspěvek na letní vzdělávací akce pro děti.

Zajíčková (ODS): Tisícovka na jedno dítě je vítaný příspěvek
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Celkem 1,2 milionu korun uvolní městská část Praha 5 rodičům, kteří se rozhodnout poslat dítě na tábor, sportovní soustředění či jinou vzdělávací aktivitu. Navazuje tak na loňský pilotní program podpory volnočasových aktivit dětí, který se setkal s pozitivním ohlasem rodičů.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

„Loni jsme to brali i jako podporu provozovatelů a pořadatelů táborů a soustředění, kteří se kvůli nouzovému stavu dostali do velice nepříjemné finanční situace. Letos program rozšiřujeme pro poskytovatele vzdělávací formy táborů či příměstských táborů,“ vysvětluje radní MČ Prahy 5 pro oblast sportu a podpory podnikání David Dušek.

Zájemci o podporu se mohou registrovat ZDE. Celý program probíhá on-line a proces čerpání příspěvků je plně automatizovaný. Výše podpory je stanovena na 1 000 korun pro jedno dítě.

„Jde hlavně o podporu dětí samotných, které nemohly navštěvovat školy, kroužky a sportovní kluby. A i pro rodiče je tisícovka na jedno dítě vítaný příspěvek. Pevně doufám, že si děti užijí prázdniny v kolektivu kamarádů a aktivně,“ dodává starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Peníze z projektu „Aktivní město“ mohou čerpat rodiče dětí ve věku 6–18 let, které mají trvalý pobyt na Praze 5. Příspěvek je zamýšlen jako forma ekonomické motivace na náklady spojené s pořádáním táborů, příměstských táborů, sportovních soustředění a dalších vzdělávacích aktivit, které budou v délce nejméně 4 dny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…