Žalkovský (STAN): Dluhy se mají platit, my na obcích musíme

18.07.2015 13:17

Toto není článek proti EU. Toto je článek, na který bych rád obdržel odpověď. Na obcích jsme kontrolováni, jestli hospodaříme správně, dotace mají taková přísná pravidla, že o ně mnozí raději ani nežádají. V současné době se řeší problém, který nastal v Řecku.

Žalkovský (STAN): Dluhy se mají platit, my na obcích musíme
Foto: STAN
Popisek: Jaroslav Žalkovský

Kdo má televizi, počítač nebo rádio, komentuje situaci v Řecku. Nebylo by ale férové popsat situaci dle skutečnosti? Bylo by třeba nejdříve odpovědět na několik otázek.

1. Kdo bude potrestán za přijetí Řecka do EU na základě falešných ekonomických údajů? Komise EU byla tak nekompetentní, že se nechala opít rohlíkem? Byli tam přece experti. Nebo ne? V tom případě mě mrazí, protože si nemohu být  jistý, jak to dopadne i s ostatními rozhodnutími EU. Kdo je kontroluje a dohlíží nad nimi? Ti, kteří kontrolovali hospodaření Řeků? To nás tedy ochraňuj Bůh. Nás na obcích kontrolují řádně a nekompromisně.  

2. Když si půjčuji peníze od banky, prověří mě až do 3. kolene. Banky nic nevěděly? Nebo nechtěly, s vidinou tučného zisku, nic vidět? Zvláště soukomé banky. Je to jejich podnikání, které zaplatíme my všichni?

3. Patřilo opravdu Řecko k významným zákazníkům zbrojařských firem? Někdo to musel tedy podporovat. Kdo? Lobisté, stát, zbrojařské firmy?

4. Existoval nějaký dohled nad hospodařním Řecka? Na obci, když dostanu úvěr, posílám výsledky hospodaření bance a musím přísně dodržovat její podmínky. Nesmím bez vědomí baky investovat nad určitou částku peněz. Kde byla kontrola?

5. Dostáváme, jako členská země EU pravdivé informace od EU i od Řeků?

Těch otázek by bylo mnohem více. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…