Zálom (Svobodní): Jde nám o svobodu. Jako jediným

25.09.2021 13:08 | Komentář

Za poslední rok a půl jsme přišli najednou o více svobody než za celých předchozích třicet let. Omezení a plošné restrikce uvalené na tuto zemi pod záminkou boje s epidemií dopadly v různé míře na každého z nás.

Zálom (Svobodní): Jde nám o svobodu. Jako jediným
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Zálom

Nejvíce, snad jen kromě školních dětí, pak ničivá vládní politika podporovaná zbabělou tzv. opozicí dopadá na malé a střední podnikatele, kteří nejen vytvářejí hodnoty, ale podílejí se nemalou měrou na životě v každé obci i městě. Historie nás učí, že o svobodu lze přijít velice rychle. Zbavit jednotlivce valné části jeho práv a jeho svobody, to jde udělat jediným škrtem pera, jediným podpisem pod zákon či vyhlášku. A stejně tak nás historie učí, že vzít si práva a svobodu zpět je mnohem obtížnější.

Dnes stojíme jako občané České republiky na rozcestí. Budeme se dále ubírat ve směru stále tužší nesvobody, která nemůže skončit nikde jinde, než v nějaké nové formě centrálně plánované, socialistické tyranie, diktatury či totality? Nebo se pokusíme vykročit opačným směrem a zasadit se o to, aby se naše země opět stala svobodnou zemí svobodných občanů? Zemí, kde se každý jednotlivec může pokusit vydat ze sebe to nejlepší, najít si svoje místo na slunci, hledat si svoji vlastní cestu ke štěstí, na níž mu nikdo, žádná autorita podepřená sebevíce zákony nesmí klást překážky? Věříme, že to má smysl. A jsme v tom na naší politické scéně unikátní.

My, kandidáti formace Trikolora Svobodní Soukromnici říkáme, že vy občané máte právo žít. Tento slogan plně shrnuje to, oč nám jde. Netvrdíme, že budeme občanům řídit každý jejich krok, nepokládáme občany za nesvéprávné děti neschopné jednat ve svém nejlepším zájmu. Život ve svobodě je náročný, klade na jednotlivce obrovské nároky. Svoboda je však také velkolepá, je líbezná a poskytuje každému člověku možnost žít skutečně plnohodnotný život hodný lidské bytosti.

A jsme si vědomi toho, že pouze na tomto svobodném základě a na dobrovolné spolupráci statisíců svobodných občanů lze založit prosperitu naší republiky. K prosperitě se nelze proregulovat, nelze ji vyprojektovat centrálním plánovačem, nelze ji nařídit. Zdroj prosperity je v pilné každodenní práci každého z nás. V práci, do níž nám žádný mocichtivý politik nebude už nikdy mluvit.

Je to idealistická vize a dosáhnout jí je ambiciózní cíl. Věříme však, že na to máme. A že naše republika může být ostrůvkem svobody a prosperity ve světě, v němž tyto hodnoty krok po kroku vytrácejí.

Luboš Zálom, místopředseda strany

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…