Zámečník (KDU-ČSL): Čtrnáctikilometrová cukrovarská cyklostezka spojí obce na Vyškovsku

10.11.2022 16:05

Na trase úzkokolejné vlečky, po níž se kdysi svážela řepa do vyškovského cukrovaru, bude opět rušno. Vyškov a Kozlany propojí nová cyklostezka.

Zámečník (KDU-ČSL): Čtrnáctikilometrová cukrovarská cyklostezka spojí obce na Vyškovsku
Foto: kraj Jihomoravský
Popisek: Jan Zámečník (KDU-ČSL)

Spolupráci na přípravě a realizaci projektu stvrdilo memorandum, které Jihomoravský kraj uzavřel s městem Vyškov a pěticí obcí (Bohdalice-Pavlovice, Kozlany, Kučerov, Hlubočany, Lysovice). Dokument si ve čtvrtek (10. listopadu 2022) slavnostně převzali jejich zástupci. 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Cyklostezka má být dlouhá 14,2 kilometrů, ve Vyškově se bude jednat o opravu komunikace. „Jedná se o unikátní a mimořádně dlouhou cyklostezku, která propojuje několik obcí na tělese bývalé cukrovarské dráhy. Umožní nejen další výlety pro rodiny, ale i bezpečnější dopravu do zaměstnání či škol mimo frekventované silnice,“ uvedl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Zámečník.

Předpokládané náklady jsou zhruba 93 milionů korun bez výkupů pozemků. V průběhu roku 2021-2022 začaly obce žádat o dotační podporu ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Žádost o příspěvek si každá z obcí podává samostatně na úsek, který vede po pozemcích v jejím katastrálním území. Kraj pro ně zatím schválil přes 4,2 milionů korun na spolufinancování jednotlivých projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…