Zámečník (KDU-ČSL): Krajské dožínky bude letos hostit Vyškov

12.03.2022 14:27 | Tisková zpráva

V letošním roce ožije krajskými dožínkami Vyškov. Již tradiční oslavy zakončení sklizně se zde uskuteční v neděli 28. srpna. Rozhodli o tom krajští radní na svém jednání 9. března 2022.

Zámečník (KDU-ČSL): Krajské dožínky bude letos hostit Vyškov
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

„Nebude chybět tradiční průvod městem, ukázky zemědělských produktů, kulinářských pochutin, předvede se zemědělská technika, a to i historická. Vše doprovodí folklorní program. V rámci krajských dožínek také oceníme producenty regionálních potravin letošního ročníku soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá Chuť jižní Moravy. Uskutečnění celé akce kraj podpoří 1 milionem korun. Všechny vás zveme, poznamenejte si do svého kalendáře,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Zámečník. Na organizaci dožínek bude kraj letos spolupracovat s městem Vyškov, Agrární komorou Jihomoravského kraje, Asociací soukromého zemědělství a Mendelovou univerzitou.

Oslavy sklizně mají v regionu dlouhou historii. Jejich cílem je zviditelnit práci místních zemědělců a představit lidem jejich kvalitní produkty. Kraj spolupořádá akci pravidelně od roku 2005 napříč různými městy – v minulých letech třeba v Břeclavi (2017), Boskovicích (2018), Brně (2019), Hodoníně (2020) nebo Kyjově (2021).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.