Zámečník (SLK): Liberečané se zapojí do péče o město

25.01.2019 21:20

Od února se Liberečané mohou aktivně zapojit do zvelebování Liberce. To znamená, že mohou liberecký magistrát upozorňovat například na černé skládky, rozbité silnice, výtluky, prohlubně chodníků a podobně. Město k tomuto účelu pořizuje aplikaci s názvem Lepší Liberec.

Zámečník (SLK): Liberečané se zapojí do péče o město
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Jaroslav Zámečník - liberecký zastupitel

„Pořádek ve městě je naše volební priorita. Občané mohou hlásit, kde a co je v nepořádku. Umožní jim to jednoduchá aplikace v jejich chytrém telefonu,“ popisuje Jiří Šolc, náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie. Díky ní se dostanou zprávy od lidí o problémech ve městě okamžitě ke kompetentním úředníkům. „To přispěje k rychlejšímu odstraňování podnětů, “ vysvětluje primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Radnice pro přívětivější přístup k řešení veřejného pořádku využije aplikaci Marushka Photo. Důvodem je skutečnost, že městu slouží tento mapový portál i pro jiné záležitosti. „Logicky to tak na sebe pěkně naváže“, dodává náměstek Jiří Šolc.

Nový pomocník pro občany i radnici začne fungovat od 4. února 2019.  Aplikace je určená pro systémy Windows, Android a iPhone a do telefonu si ji lze stáhnout běžným způsobem. „Výhodou je stálá kontrola o stavu nahlášených podnětů ve veřejné mapě. Všichni účastníci tak neztratí přehled o aktuální situaci,“ dodává náměstek Jiří Šolc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.