Zaorálek (ČSSD): Proti absolutnímu zlu už není možné přijmout kompromis

21.05.2022 16:50 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k eskalujícímu rusko-ukrajinskému konfliktu.

Zaorálek (ČSSD): Proti absolutnímu zlu už není možné přijmout kompromis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

V roce 1915 se podle mnohých dala zastavit první světová válka, existovaly nástroje, jak přejít k dohodě na kompromisech. Válka se tehdy také ocitla v zaseklém bodě. Britové a Francouzi tenkrát mluvili o podobném cíli vůči Němcům, jako dnes slyšíme proti Rusům. Říkali tehdy, že cílem je oslabit Německo natolik, aby už nebylo schopno agrese. Připadá mi to pozoruhodně podobné tomu, jak se dnes z americké strany formuluje cíl. Oslabit Rusko. Je to prakticky totéž, co se říkalo o Německu v roce 1915. Válku už pak nebylo možné zastavit, protože byly obrovské ztráty, které nebylo možné zdůvodnit a druhé straně se nasadila tvář absolutního zla. Proti absolutnímu zlu už pak není možné přijmout kompromis a bylo třeba ve válce pokračovat. Dost mi to připomíná dnešní situaci. Není ale jasné, do jakého bodu se chceme dostat a kdy poznáme, že jsme dosáhli svého výsledku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.