Zapletal (Svobodní): Dotace výměnou za uprchlíky? V žádném případě

03.09.2015 6:26

Svobodní od samého počátku poukazují na nesmyslnost a škodlivost dotací, nemohou se však v žádném případě smířit se snahou udělat z dotací, hojně financovaných i z našich daní protékajících Bruselem, mezinárodní nátlakový nástroj na stále ještě alespoň formálně suverénní státy.

Zapletal (Svobodní): Dotace výměnou za uprchlíky? V žádném případě
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Pro Svobodné je nepřijatelné vyměnit svéprávnost za financování projektů, z nichž velká část by existovala i bez zbytečné bruselské byrokracie. Jsme přesvědčení, že rozvoji Moravskoslezského kraje daleko více prospěje uvolnění podmínek pro podnikání, odstranění byrokracie a zefektivnění administrativy státu než různé dotační programy s povinným logem EU.

Po prohlášení rakouských představitelů vlády by se každý občan Evropské unie měl ptát: "Je toto skutečná tvář Evropské unie nebo se jedná "jen" o ukázku pomateného myšlení prounijních politiků? Co můžeme očekávat příště?"

Podmínění dotací přijetím převážně ekonomických uprchlíků je zjevným projevem pocitu nadřazenosti některých států nad jinými. Takovou představu "partnerství" je nutné důrazně odmítnout.

Svobodní dlouhodobě žádají referendum o vystoupení České republiky z EU. Česká republika se musí opět stát suverénním státem.

Ing. Jiří Zapletal
předseda Strany svobodných občanů Moravskoslezského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…