Žatecká (ČSSD): Českolipský deník vyvozuje závěry, které nezazněly

02.12.2017 22:16

Českolipský deník ve svém článku „Rozhodne o koupališti hlas lidu“ ze dne 27. 11. 2017 od autora Jiřího Jelínka uvádí, že vedení města referendum nepodpoří. Nevíme, z čeho autor tak usuzuje, když uvedené stanovisko nikdo nevyslovil a jedná se tak o zjevnou nepravdu!

Žatecká (ČSSD): Českolipský deník vyvozuje závěry, které nezazněly
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka České Lípy Romana Žatecká (ČSSD)

Starostka města Romana Žatecká se na žádost Českolipského deníku k případnému referendu vyjádřila v neděli, a to přesto, že do té doby materiál neobdržela, pouze se objevila zmínka na facebooku.

K danému starostka pro Českolipský deník v neděli uvedla: „Především: k dnešnímu dni nikdo nepožádal o to, aby se v České Lípě nějaké referendum konalo, takže ani není rozhodnuto o tom, že se bude/nebude konat. Mluvíme o referendu, které neexistuje, natož aby mělo stanovený termín, mluvíme v podstatě o nějaké bublině ze sociálních sítí. Takže v této situaci jen obecně: o venkovním bazénu mluvíme od jara 2015. Pokud se teď někdo probudil a řekl si, že by bylo fajn udělat referendum, pak vědomě splachuje do kanálu i několik milionů korun, které mezitím příprava bazénu stála. Odpovědnost za to ale ponesou zastupitelé, kteří o konání referenda budou rozhodovat. A pokud rozhodnou, že se konat bude, pak na něj musí dát z městské kasy milion korun.

Česká Lípa NEMÁ ve 21. století venkovní koupání a lidé si na to hlavně v létě stěžují. Podle toho, co čtu na facebooku, ale iniciátoři akce „Nechceme venkovní bazén u Sportareálu“ de facto žádají souhlas veřejnosti k tomu, že Česká Lípa zůstane v létě mrtvým městem, jako dosud a budeme dál jezdit za koupáním mimo město. My ale máme v plánu udělat všechno pro to, aby příští léto bylo v Lípě jinak: otevřeme venkovní bazén u Sportareálu, s ideální dostupností a napojený na již existující zázemí Sportareálu – jak energetické (umožní dohřívat vodu ve studeném létě, na začátku a na konci sezóny), tak servisní (parkovací plochy, služby restaurace, napojení na další sportovní aktivity). Stavět bazén kdekoli jinde je sice samozřejmě možné, ale bude to o dalších letech čekání a minimálně o polovinu dražší. A kromě toho: neexistuje místo v České Lípě, které se bude líbit všem, vždycky půjde o kompromis. Já ale radši makám, než blábolím, takže dávám přednost tomu, že bazén – který v našem městě nemáme – konečně po letech postavíme a pak můžeme začít vyjednávat o druhém, třetím bazénu... jindy a jinde. Tak jako v jiných srovnatelně velkých městech, například v partnerském Boleslawieci (tam mají venkovní bazény dva, každý v jiné části města).“

Nikde v celém textu nezaznělo, že vedení radnice referendum nepodpoří. Je to jen fabulace autora textu, který si dovozuje něco, o čem vedení města zatím ani nejednalo (vedení města není jen starostka) a o čem budou rozhodovat zastupitelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…