Zdechovský (KDU-ČSL): Covid pasy budou usnadňovat cestování od července

24.05.2021 10:21 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k schválení podoby "covid pasů"

Zdechovský (KDU-ČSL): Covid pasy budou usnadňovat cestování od července
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Covid pas = bezplatný certifikát v digitální nebo papírové podobě, který bude obsahovat minimální množství osobních údajů a informaci o tom, že člověk může bezpečně cestovat za hranice, protože:

  • je očkovaný;
  • má protilátky, covid prodělal (stále se řeší lhůta, jak dlouho je člověk považován za imunního);
  • má negativní test.

Tyto certifikáty jsou DOBROVOLNÉ, určené těm, kteří si chtějí ulehčit cestu za hranice - nechtějí se testovat, protože jsou očkovaní nebo proto, že prodělali nemoc.

Cestovat může každý, kdo si zajde na test. Unijní země se dohodly na tom, že finančně podpoří testy, aby byly lidem dostupnější. Z fondů se na testování uvolní přes 2,5 miliardy korun.

Rád bych ještě jednou upozornil, že se jedná opravdu o dobrovolný certifikát, nemusíte ho mít, pokud nechcete. Každý stát si přeje co nejvíc ochránit své obyvatele, šance, že bychom se letos pohybovali bez testování a restrikcí je nulová.

Certifikáty mohou pomoci oživit ekonomiku, mohou usnadnit cestování za rodinami i za prací, za studiem, ale také na dovolenou.

Doufejme, že brzy bude celosvětová situace taková, že nic podobného nebudeme potřebovat. Teď ještě musíme být ohleduplní.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

19:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nápadu lidovců zvyšovat bezdětným platbu sociálního…